fredag 30. september 2011

Hverdag og salseros i León


Tordenværet er på vei!

Capuchino på La Rosita
 Det er litt over en måned siden jeg forlot Norge til fordel for studentlivet i Nicaragua. Jeg hadde mange forventninger, og jeg kan ikke annet enn å si at de er i høyeste grad innfridd så langt!
Studiet er hardt, men spennende, og jeg lærer noe nytt hver dag. Det er fantastisk med sol og varme, men jeg har også begynt å sette pris på det kraftige tordenværet og regnskyllene som følger med. Maten er god, og jeg har ikke (bank i bordet) vært dårlig en eneste dag. Silje og jeg, ekteparet på rom 10, har hatt selskap av en musefamilie i det siste og det gikk en stund utover nattesøvnen, men nå er alle midler satt inn for å få tilbake husfreden.
Det meste av fritiden min går med til å danse salsa og sosialisering med mine nicaraguanske venner. Jeg traff nemlig noen hyggelige folk på La Olla Quemada, stedet hvor det er salsakveld på torsdager. De fortalte at de har startet en gruppe som danser cubansk salsa og rueda de casino, og lurte på om jeg ville være med. Så nå øver vi omtrent hver dag(!!) hjemme hos Cristal, i tillegg til workshops i helgene (etterfulgt av salsafest ut i de små timer…) Neste prosjekt er å få flere utesteder til å arrangere salsakvelder ved å gå ut en hel gjeng og ha med musikken vår til DJ’n. 


Gruppa er for meg er en flott mulighet til å få nye venner, snakke masse spansk, danse og få et innblikk i ungdomskulturen i León fra innsiden. Det er mange kulturelle og språklige forskjeller fra miljøet jeg er vant til i Lima, så av og til tar jeg meg selv i å bare fasinert observere humoren deres og hvordan de snakker sammen.
De siste to ukene kan ellers oppdateres i stikkord:
·      Overnatting på stranda med Johanne (med sjokis og Carrie, Miranda, Samantha og Charlotte på skjermen)
·      Interessante filmkvelder med aktuelle temaer på Moneky Republic
·      Spanskundervisning for nivå 1- elevene som en del av didaktikkfaget
·      (Veldig) harde timer med aerobic/taebo
·      Mange kopper (perfekt) kaffe på La Rosita
·      Opptog og (bråkete) festligheter i gatene i forbindelse med feiring av diverse helgener

Avslapning på Casa Riguense på stranda med Johanne og pjokken i nabohuset

Forberedelser til undervisning for nivå 1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar