søndag 13. desember 2009

Ekte juleglede



Jeg hadde en fantastisk dag på lørdag. Var i utgangspunktet innstilt på å ha fri, sove lenge og slappe av, men ble bedt om å hjelpe til med en event i forbindelse med jobben. Det viste seg at en gruppe unge, velstående mennesker som arbeider i en bank i den rike delen av Lima hadde kontaktet Agape for å få lov til å lage julefest for barna tilknyttet prosjektet.



Nærmere 80 (!) unger var invitert, og i en skolegård vi lånte for anledningen yrte det av liv og forventning. Bank- gruppa, som heller likte å kalle seg "venner av Agape", viste en helt spesiell iver etter å hjelpe, og det var fantastisk å se gleden hos både barna og de besøkende i lek og samtale. Mange av dem som tilhører den øvre middelklasse i Lima har aldri sett fattigdommen som finnes i Huaycan på nært hold, og det er derfor spesielt fint at disse ungdommene selv tok initiativ og valgte å bruke både av sin tid og sine penger på disse ungene.




Gruppa hadde med seg flotte gaver til alle, navngitt og spesielt tiltenkt hvert enkelt barn. Det var stor stas da julenissen kom, og de fikk ta imot pakkene av helten selv.
Man trenger ikke å reise ut av landet for å hjelpe.
Uansett hvor lite man tror man eier, så er det alltid noen som har mindre...











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar